Materieel én materiaal registratie: met de Barcode Scanmodule Materiaal (BSM) kan het allebei!

 

Bij aannemersbedrijf P. van Leeuwen B.V. gaat de registratie van het inkomende en uitgaande materiaal én materieel volledig digitaal met de Barcode Scanmodule Materiaal van InControl. De software biedt direct inzicht in het verbruik van materialen door de koppeling met Exact AEC. Hierdoor wordt er sneller en nauwkeuriger gewerkt en is er een aanzienlijk kleinere foutkans dan bij een papieren registratie.

 


Registratie van voorraad met Barcode Scanmodule Materiaal (BSM)

Materiaal en materieel: wat is het verschil?

Materiaal wordt verbruikt; schroeven, spijkers, pvc buizen, kozijnhout en deurklinken. Materieel wordt gebruikt; boormachines, schuurmachines, cirkelzagen en compressors.

Tot voorkort was het alleen mogelijk om materiaal te registreren met de BSM software. InControl heeft in samenwerking met Exact Software de software uitgebreid zodat het ook mogelijk is om materieel te registreren.   

Eenvoudige registratie met handheld barcode scanner

Het registreren van het materiaal en materieel werkt via gebruiksvriendelijke en robuuste handheld barcode scanners. De artikelen worden gescand d.m.v. een barcode op het artikel en kunnen zo makkelijk worden af- en ingeboekt.

Voor wie is de Barcode Scanmodule Materiaal bedoeld?

De BSM software is ontwikkeld voor bedrijven met een magazijn voor eigen medewerkers die op pad gaan met een bedrijfswagen vol materiaal en/of materieel. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de bouw en installatietechniek.

Materieel automatisch doorbelasten op project

De nieuwe functie maakt het mogelijk om materieel automatisch door te belasten op een project in Exact AEC. Stel dat u voor een bepaald project een diamantboor gebruikt waarvan u de kosten wilt doorbelasten aan uw klant. De medewerker die de diamantboor meeneemt naar de klus scant de boor aan het begin en einde van de periode, en geeft aan voor welk project het materieel is gebruikt. De rest gaat automatisch.  

Voordelen InControl BSM

  • efficiency in uw magazijn
  • besparing op tijd van uw medewerkers
  • veel minder onnodige bestellingen
  • direct inzicht in verbruik materialen
  • automatisch doorbelasten van materieel
  • kostenbesparing
  • gebruiksvriendelijk systeem
  • reductie van de foutkans
  • robuuste handheld scanner kan tegen een stootje

Verwerking transacties

Het registratiesysteem maakt gebruik van stambestanden uit Exact AEC: medewerkers, artikelen, projecten en grootboekrekeningen. Alle transacties komen direct in een database terecht met daarin de artikelcode, het project, het aantal, de medewerker, de scandatum en tijd en de status. De transacties blijven in de database beschikbaar voor onder meer rapportages en traceerbaarheid.

Meer weten? Neem contact met ons op via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres, chat met ons via de Whatsapp button links in het scherm, of vul het contactformulier in via onderstaande knop.

0599-659 350

 info@incontrol.eu

Neem contact met ons op

Exact Software

De complete administratieve basis onder uw totale bedrijfsproces met Exact Globe.

FIXIO

 

Automatiseert de import van orders in Exact. Handmatig orders overtypen is verleden tijd!

WMS+

Aanvullende software voor Exact WMS die het mogelijk maakt om meerdere orders tegelijk af te wikkelen

Maatwerk

Klantspecifieke software en applicaties, oplossingen op maat die passen bij uw unieke werkwijze, cultuur en uitdagingen, zoals de digitale werkbon.

Rapportages & (data)koppelingen

Alle data overzichtelijk & inzichtelijk met rapportages vanuit Exact. Met datakoppelingen voor bestandsuitwisseling.

Exact dealer

Als specialist in inrichting en verbetering van bedrijfsprocessen bieden wij software aan MKB en (semi-) overheden. Als dealer van Exact en partnersoftware leveren wij:

Sparringpartner in business intelligence

Wij zijn uw sparringpartner in business intelligence en optimalisatie van bedrijfsprocessen. Samen met u werken wij aan oplossingen die goed bij uw bedrijf passen. Onze consultants koppelen brede bedrijfskundige knowhow – van onder meer financiën, logistiek, HRM en management - aan kennis van Exact en Microsoft producten.


 
Binnen InControl vinden wij het belangrijk dat onze collega's voorzien zijn van de laatste kennis. Daarom wordt er intern elke periode een training gegeven over een nieuw onderwerp.   
 
Lees het hele bericht
 
Wil jij ook werken met dit uitzicht? Dat kan! 
 
Lees het hele bericht

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd in onze diensten? Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.