Terug naar Nieuws

FIXIO in de praktijk: in gesprek met Robert van Rijomotor Holland

Gepubliceerd op:
FIXIO in de praktijk: in gesprek met Robert van Rijomotor Holland

Een paar maanden geleden heeft InControl FIXIO geïmplementeerd bij Rijomotor Holland. We praten met Robert van Rijomotor Holland, die ons vertelt hoe zij FIXIO inzetten in het dagelijkse orderproces, en wat dit hen heeft opgeleverd.

Kun je wat meer vertellen over Rijomotor Holland?

We zijn een bedrijf actief in de tweewieler branche en zijn met name gericht op de in- en verkoop van bromfiets- en scooteronderdelen. Voor een gedeelte van het leveringsprogramma zijn we voorraadhoudend, een ander gedeelte leveren we puur op bestelling (maatwerk). In Nederland vinden onze producten de weg naar de consument via de groothandel. Daarbuiten is het type afnemer wat meer divers, maar het is altijd B2B. 

Wat was voor jullie de reden om contact op te nemen met InControl; waar waren jullie naar op zoek?

Het invoeren van de orders was een van de dagelijks voorkomende activiteiten waarvan we al langer de wens hadden dit te automatiseren, en wel om 2 redenen: het is een tijdrovende bezigheid (vooral bij grotere orders), en wellicht zeker zo belangrijk is de kans op fouten bij invoer. We hebben er met een andere partij al eens naar gekeken hoe dit in te vullen, maar dan kom je toch weer snel op een oplossing die verschillende handelingen vraagt. En aangezien Exact er zelf ook geen oplossing voor heeft zijn we verder gaan zoeken en bij InControl uitgekomen.

Op welke manier wordt FIXIO ingezet in jullie organisatie?

We hebben een aparte inbox aangemaakt voor FIXIO. We sturen daar zelf de binnengekomen orders naar toe die we door FIXIO willen laten importeren. FIXIO leest de order via de van te voren per debiteur aangemaakte template en plaatst deze vervolgens in Exact. Als de afnemers een order via een Excel file aanleveren, dan kunnen we de gewenste kolommen  eenvoudig in onze standaard Excel template plakken en alsnog importeren.

Kun je een indicatie geven van de tijdwinst die FIXIO Rijomotor Holland heeft opgeleverd?

Het heeft zeker tijdwinst opgeleverd, al is het lastig om aan te geven hoeveel precies. Maar het is duidelijk dat orders van 100+ regels vele malen sneller in het systeem zitten dan voorheen. En foutloos, wat ontevredenheid bij de afnemer en tijd in corrigeren achteraf bespaart.

Welke andere voordelen ervaren jullie in het gebruik van FIXIO?

We ontvangen van FIXIO een melding in onze inbox als er een item nummer niet herkend wordt. Vaak zijn dit items die we niet meer in ons leveringsprogramma hebben. We gebruiken deze melding ook om direct de afnemer te informeren, zodat zij het in hun systeem kunnen aanpassen.

 

Meer weten? Bekijk de productfilm op onze productpagina.

FIXIO in beeld: bekijk nu de video!

FIXIO in beeld: bekijk nu de video!
Wat is de beste manier om uit te leggen hoe iets werkt? Door het te laten zien! Daarom hebben we een korte video gemaakt die duidelijk laat zien hoe FIXIO werkt. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!
 

Flashback Friday: feestelijke opening nieuwe pand InControl

Flashback Friday: feestelijke opening nieuwe pand InControl
Afgelopen zondag, 11 oktober, was het alweer een jaar geleden dat we ons pand in Stadskanaal feestelijk hebben geopend. Onder het toeziend oog van zo'n 150 relaties, familie en vrienden knipte wethouder Lian Veenstra toen het lint door en was de officiële opening een feit. Naast de opening was …