Terug naar Nieuws

UBL, universele standaard in factureren vereenvoudigt administratieve processen

Gepubliceerd op:
UBL, universele standaard in factureren vereenvoudigt administratieve processen

Veel overheden gebruiken het al. En de verwachting is alom dat het bedrijfsleven de komende jaren massaal overstapt op UBL. Deze universele standaard in factureren vereenvoudigt uw administratieve processen aanzienlijk. Wij implementeren UBL E-Factureren graag in uw Exact-omgeving.

Wat is UBL?

UBL (Universal Business Language) is een vorm van digitale facturatie, waarbij geen papieren facturen aan te pas komen. UBL automatiseert het verzenden en ontvangen van facturen volledig. De Nederlandse en de Belgische overheid gebruiken UBL 2.0 inmiddels als standaard formaat voor hun E-Facturen.

Hoe werkt UBL?

UBL is een bestand in XML formaat. Dit bestand is probleemloos te gebruiken voor alle boekhoud- en administratiesystemen. In een UBL zit bovendien de betreffende factuur in normaal leesbaar en printbaar pdf-formaat.

De voordelen van UBL

Kostenbesparing op administratie
Alle inkomende en uitgaande facturen zijn automatisch te implementeren in alle administratieve systemen. Dit drukt de kosten van uw administratieve organisatie aanzienlijk.

Minimale foutkans
Handmatig invoeren van facturen is verleden tijd. Mensen maken nou eenmaal fouten bij het invoeren van gegevens. UBL maakt de foutkans minimaal en draagt zo bij aan de kwaliteit van uw organisatie en sterke klantrelaties.

Wat kunnen wij voor u betekenen met UBL?

Wij richten uw Exact Globe omgeving zo in dat u als vanouds kunt blijven werken met Autodoc. UBL-facturen voor uw klanten worden dan volautomatisch aangemaakt en per klant kunt u eenvoudig instellen of u een UBL-factuur wenst te versturen. Er zijn 2 mogelijkheden om UBL-facturen te verzenden (dit is afhankelijk van de klant).

1. Verzenden per e-mail naar de klant
De UBL-factuur wordt rechtstreeks per e-mail naar de klant verzonden.

2. Aanbieden op het Simpler Invoicing Netwerk
Dit moet u doen als de betreffende klant ook bij UBL is aangesloten. In dat geval wordt uw UBL-factuur via TradeInterop aangeboden op het Simpler Invoicing Netwerk. Een voorbeeld hiervan is de overheid. Leveranciers van de overheid mogen de UBL-factuur niet mailen, maar moeten deze aanbieden, bijvoorbeeld via het Simpler Invoicing Netwerk.

UBL-factureren voor onze klanten

Inmiddels werken al enkele van onze klanten met UBL. De reacties zijn zeer positief. Het systeem is eenvoudig te implementeren, doet wat het belooft en werkt zeer stabiel. Hebt u ook interesse in UBL-factureren? Wij informeren u graag geheel vrijblijvend.

 

Ja, ik wil vrijblijvend meer informatie over UBL-factureren.

InControl gaat verhuizen!

InControl gaat verhuizen!
InControl heeft goed nieuws! Sinds kort is InControl de trotse eigenaar van een bedrijfspand aan het Hoogveen in Stadskanaal. We zijn erg blij met deze stap, en zien ernaar uit om in de toekomst vanaf deze locatie ons werk te doen. De verbouwing en verhuizing zullen nog wat tijd kosten, maar al…
 

InControl implementeert digitale werkbon bij Materieelservice Assen

InControl implementeert digitale werkbon bij Materieelservice Assen
“Dankzij InControl Digitale Werkbon kunnen wij heel flexibel schuiven met de werkzaamheden van onze monteurs onderweg. Het is een betaalbare tool die voor ons het werk een stuk eenvoudiger maakt.” Dit zegt directeur Wilbert Vloo van Materieelservice Assen (MSA).