Terug naar Nieuws

Zo koppelt de Bondt B.V. haar Magento webshop aan Exact Globe

Gepubliceerd op:
Zo koppelt de Bondt B.V. haar Magento webshop aan Exact Globe

Een van onze klanten, De Bondt B.V. uit Tynaarlo, maakt al enige tijd naar volle tevredenheid gebruik van onze Exact2Magento koppeling. De Bondt is een groothandel in fournituren, haak- en breigarens en heeft een B2B webshop en werkt met Exact Globe. We praten met Job, algemeen directeur, over de werking en voordelen van Exact2Magento voor de Bondt.

 

Kun je wat meer vertellen over de Bondt en jullie webshop?

We zijn een familiebedrijf en zijn de grootste gecombineerde groothandel in fournituren, haak- en breigarens in Europa. Vanuit ons magazijn in Tynaarlo leveren we onze producten wereldwijd, waarbij onze klanten kunnen kiezen uit een ruim assortiment, zoals ons eigen garenmerk Scheepjes. We leveren uitsluitend aan Business-to-Business (B2B). Nieuwe klanten kunnen een account aanvragen op onze webshop. We controleren dan of het een zakelijke klant is, en als dat zo is activeren we het account. Door in te loggen kunnen klanten prijzen zien en orders plaatsen.

Jullie waren op zoek naar een webshopkoppeling; waarom?

In 2018 zijn we overgestapt naar een Magento webshop in combinatie met Exact Globe. Daar hebben we toen een webshopkoppeling voor gekocht, maar na korte tijd bleek dat deze niet stabiel en efficiënt genoeg was en niet de capaciteit had voor de hoeveelheid data die wij per synchronisatie willen uitwisselen.

Waarom hebben jullie uiteindelijk voor Exact2Magento van InControl gekozen?

InControl was al betrokken bij het implementatie proces van Exact Globe. Ze kenden onze processen waardoor ze goed konden meedenken. In de testfase bleek de koppeling van InControl veruit de snelste: het vullen van de Magento database duurde slechts 2 uur, in tegenstelling tot de andere webshopkoppelingen, waarbij het vullen van de database ongeveer 24 uur duurde.

Hoe wordt de data door Exact2Magento gesynchroniseerd?

We hebben ervoor gekozen om de data in Exact leidend te maken. Voor ons is dit belangrijk omdat we uitsluitend aan B2B leveren en een nieuwe klant dus pas mag bestellen als deze als debiteur in Exact is aangemaakt. Op een gepland tijdstip wordt deze nieuwe debiteur door Exact2Magento geëxporteerd naar Magento; vanaf dan kan de klant bestellen.

Voor de artikelen geldt hetzelfde principe: Exact is de basis. Als we een nieuw artikel in ons assortiment hebben en dit willen verkopen, maken we dit artikel aan in Exact. Op een gepland tijdstip wordt dit door Exact2Magento geëxporteerd naar Magento, waarna het artikel zichtbaar is in de webshop. We kunnen die export overigens ook handmatig doen, wat erg handig is als een artikel direct zichtbaar moet zijn in de webshop, of als een nieuwe klant snel zijn account geactiveerd moet hebben.

Hoe komen de webshoporders in Exact?

Dit werkt net zoals bij de debiteuren en artikelen, maar dan andersom. Op geplande tijdstippen worden de webshoporders geïmporteerd in Exact. Deze orders verwerken we dan verder in Exact. We hebben ervoor gekozen om ’s middags vaker te synchroniseren dan ’s ochtends, omdat er dan meer orders binnekomen.

Wat is jullie ervaring met Exact2Magento?

We zijn heel erg tevreden over de koppeling. De snelheid van de koppeling is voor ons het grootste voordeel. We hebben bijna nooit problemen met de koppeling, en als die er wel zijn kan InControl dat vaak snel oplossen. Na elke synchronisatie krijgt onze websitebeheerder mails van de koppeling waarin te zien is welke artikelen en debiteuren er geëxporteerd zijn, en welke orders er geïmporteerd zijn. We hoeven ons dus niet meer druk te maken over verkeerde prijzen in de webshop, ontbrekende artikelen of klanten die niet kunnen inloggen.

Meer weten over Exact2Magento? Klik hier.

Werken met een uitzicht

Werken met een uitzicht
Wil jij ook werken met dit uitzicht? Dat kan! 
 

Openingstijden Feestdagen

Openingstijden Feestdagen
Lees meer over de openingstijden van InControl tijdens de feestdagen.