Geoptimaliseerde logistieke oplossingen
May152024

Geoptimaliseerde logistieke oplossingen

Bij InControl begrijpen we het belang van geoptimaliseerde logistieke oplossingen. Daarom willen we je in deze blog kennis laten maken met enkele softwareoplossingen die jouw bedrijf helpen bij het stroomlijnen van deze logistieke processen en het maximaliseren van efficiëntie.

Logistieke oplossingen

Voor het optimaliseren van jouw magazijn, kun je gebruik maken van één of meerdere van onderstaande software oplossingen. Welke sluit het beste aan bij jullie bedrijfsprocessen?


  • Exact Globe: Naast het beheer van financiële data, biedt Exact Globe specifieke modules voor logistiek beheer, zoals voorraadbeheer, inkoopmanagement en orderbeheer. Deze modules helpen bij het optimaliseren van logistieke processen, het verbeteren van efficiëntie en het verlagen van kosten.
  • Exact WMS: Dit Warehouse Management Systeem (WMS) optimaliseert processen zoals goederenontvangst, verplaatsingen en verkooporderafhandeling in het magazijn. Het optimaliseert looproutes voor orderpickers, waardoor zij tot drie keer zoveel orderregels tegelijkertijd kunnen verwerken. WMS ondersteunt diverse methoden om medewerkers door het magazijn te leiden, zoals First in, first out (FIFO), First expired, first out (FEFO), of op basis van voorraadstanden. Picks kunnen worden georganiseerd op locatievolgorde of type artikel. Daarnaast biedt het systeem functies voor SSCC-registratie, replenishment management en productie-uitgiftes en -ontvangsten. Alle informatie wordt hierbij ingevoerd en getoond via handscanners.
  • BSM: De software Barcode Scanmodule Materiaal (BSM) biedt inzicht in het verbruik van materiaal en materieel in het magazijn, wat helpt bij het optimaliseren van voorraadbeheer. De software werkt met een handscanner en verbetert direct de logistieke processen en het efficiënt beheren van de magazijnvoorraad.
  • Verzendkoppeling: Met de Verzendkoppeling wordt een verzendlabel automatisch gegenereerd en kunnen verkooporders vanuit het ERP direct worden aangemeld bij de juiste vervoerder. Dit versnelt het verzendproces en vermindert fouten die ontstaan bij handmatige invoer en verwerking van zendingen.
  • ADAPTO-koppeling: Het ADAPTO-systeem van Vanderlande is een slim opslag- en ophaalsysteem dat gebruikmaakt van shuttles om producten naar de orderpicker te brengen, waardoor lopen overbodig wordt. Dit systeem verhoogt het aantal verwerkte orderregels per uur. Onze softwarekoppeling tussen Exact WMS en de software van Vanderlande zorgt voor correcte en gevalideerde uitwisseling van orders, voorraad en artikelgegevens voor het ADAPTO-systeem.
  • Dashboards en rapportages: Ook in het magazijn is inzicht in data en overzicht cruciaal. Met diverse rapportage-software kun je de magazijnprocessen ondersteunen met real-time informatie uit het ERP- en WMS-systeem. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bijvullijsten, picks per uur per medewerker, dashboards met de actuele orderstroom of verwachte ontvangsten op een dag.


Met deze oplossingen kun je de logistieke processen binnen jouw bedrijf optimaliseren en de efficiëntie maximaliseren. Wil je meer weten over hoe onze softwareoplossingen jouw bedrijf kunnen helpen groeien? Neem dan vandaag nog contact met ons op. Onze collega’s denken graag met je mee! 

Procesoptimalisatie door Bedrijfssofware

Misschien ook interessant

Exact SRXP
Apr42024
Blog

Eenvoudig declareren met Exact SRXP

Met dit declaratie programma kun je snel en nauwkeurig declaraties indienen, goedkeuren en verwerken.
De kracht van Samenwerking
Mar52024
Blog

De kracht van Samenwerking

Een cruciaal onderdeel van onze missie is de samenwerking met software-ontwikkelaars.
Optimaliseer jouw Klantbeleving
Feb292024
Blog

Optimaliseer jouw Klantbeleving

Het gebruik van bedrijfssoftware heeft niet alleen voordelen voor de medewerkers, maar ook direct voor de klanten.