FIXIO automatiseert import van orders

 

FIXIO automatiseert de invoer van orders in Exact. Zo hoeven uw medewerkers inkomende orders niet meer over te typen. Dit scheelt veel tijd en reduceert de foutkans aanzienlijk. Ook voelen uw klanten die hun eigen ERP systeem hebben er waarschijnlijk weinig voor om hun orders over te typen in uw webshop of bestelsysteem.

FIXIO automatiseert import van orders

Werkwijze orderimport met FIXIO

Vullen van de FIXIO-tabel

FIXIO zet alle orderregels in een aparte SQL tabel op basis van templates. In deze tabel staan de orderregels zoals de klant deze heeft aangeboden: artikel, aantal, prijs en leverdatum. U kunt deze tabel gebruiken om te vergelijken met de aangemaakte orderregels in Exact. Dit kunt u onder meer gebruiken om prijzen en gevraagde levertijden per debiteur te vergelijken met Exact. 

Import van de order in Exact Globe

FIXIO importeert binnenkomende orders op basis van gedefinieerde templates. Op basis van deze template vult FIXIO de juiste orderkop, bijvoorbeeld met het ordernummer van de klant. De orderregels worden gevuld op basis van de order van de klant. FIXIO herkent de orderregel op basis van de artikelcode, artikelcode van de klant, zoekcode of EAN-code. FIXIO importeert geen prijzen in Exact, maar logt en rapporteert verschillen in prijzen wel aan de verkoopafdeling.

 

Lees verder

Order als bijlage gekoppeld aan Exact Globe

De order wordt als bijlage gekoppeld aan Exact. Hierbij worden zowel het orderbestand als de e-mail gekoppeld aan Exact. Ook koppelt FIXIO digitale bestanden aan Exact.

Genereren foutbericht orders

FIXIO rapporteert foutberichten zoals errors en infomeldingen per e-mail naar de verkoop mailbox.

FIXIO maakt errors aan als het systeem de order niet kan importeren, als het de artikelregel niet herkent of als het een referentie importeert die al eerder is ingelezen. Bij niet herkende artikelregels maakt FIXIO een default artikel (bijvoorbeeld 99) als artikelcode aan zodat verkoop deze later handmatig kan aanpassen.

FiIXIO stuurt een infomelding als er bijvoorbeeld een verschil in de prijs bestaat tussen de order van de klant en de prijs in Exact. Het is mogelijk om deze meldingen als servicebericht aan de klant te sturen.

Rapportage orderintake

Periodieke orderrapportages door Fixio geven u inzicht in orderstromen. Deze  dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse rapportages bieden informatie over het aantal orders, orderregels en de verhouding tussen FIXIO orders, EDI orders en orders die handmatig zijn ingevoerd. Dit rapport is gebaseerd op SQL Reporting Services.

Import van diverse bestandstypes

FIXIO importeert automatisch orders van diverse bestandstypes in Exact Globe:

  • PDF
  • HTML
  • orders uit de eigen website
  • XML
  • CSV
  • TXT
  • standaard Excel-template

Import vanuit netwerkmap of e-mail box

Wij implementeren FIXIO op verschillende manieren voor u. Zo kan FIXIO orders in Exact Globe importeren vanuit een importmap op uw netwerk of vanuit een e-mailbox. Dit e-mailadres kunt u doorgeven aan de webshop of aan uw klanten.

Neem contact met ons op

Exact Globe

De complete administratieve basis onder uw totale bedrijfsproces. Compleet maatwerk in backoffice. Met één systeem van offerte tot levering altijd realtime actuele en correcte informatie.

Exact Synergy

Breng structuur in uw frontoffice met onze totale business software oplossing op maat.

Exact InSights

Met Exact Insights haalt u het beste uit uw financiële, logistieke en commerciële data.

Rapportages & (data)koppelingen

Alle data overzichtelijk & inzichtelijk met rapportages vanuit Exact. Met datakoppelingen voor bestandsuitwisseling.

Exact Online

Exact Online biedt eenvoudig, snel en veilig online boekhouden. Maatwerkoplossingen van InControl zijn eenvoudig te koppelen.

Maatwerk in bedrijfsoplossingen

Klantspecifieke software en applicaties, oplossingen op maat die passen bij uw unieke werkwijze, cultuur en uitdagingen, zoals de digitale werkbon.

Magazijn & logistiek

Logistieke oplossingen voor uw magazijn: FIXIO ,BSM en Exact WMS+.

Exact dealer

Als specialist in inrichting en verbetering van bedrijfsprocessen bieden wij software aan MKB en (semi-) overheden. Als dealer van Exact en partnersoftware leveren wij:

Sparringpartner in business intelligence

Wij zijn uw sparringpartner in business intelligence en optimalisatie van bedrijfsprocessen. Samen met u werken wij aan oplossingen die goed bij uw bedrijf passen. Onze consultants koppelen brede bedrijfskundige knowhow – van onder meer financiën, logistiek, HRM en management - aan kennis van Exact en Microsoft producten.


 
Onder het toeziend oog van zo’n 150 relaties opende wethouder Lian Veenstra op vrijdagmiddag 11 oktober ons nieuwe pand aan het Hoogveen in Stadskanaal. Met het doorknippen van het lint gaf de wethouder bovendien het startsein van een open huis van alle bedrijven die in ons pand gevestigd zijn…
 
Lees het hele bericht
 
Na een grondige verbouwing en modernisering van ons kantoor aan Hoogveen 11 in Stadskanaal zijn we eerder dit jaar verhuisd naar deze mooie nieuwe locatie. We zijn erg trots op het resultaat en laten dit daarom graag aan u zien. Mede dankzij deze nieuwe locatie kunnen wij onze klanten ook in de…
 
Lees het hele bericht

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd in onze diensten? Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.