Foto Orderpicker Bonfix

Wat is automatisering?

Automatisering is het vervangen van handmatig werk door programma’s, machines of computers. Als je een bedrijfsproces gaat automatiseren, betekent dat dus dat bepaalde handelingen niet meer handmatig gedaan hoeven te worden en dat er tijd overblijft voor andere belangrijke zaken. InControl implementeert hiervoor automatiseringssoftware. Dat is het programma dat ervoor zorgt dat de handelingen automatisch worden gedaan. 

Vervangt automatisering medewerkers?

Vervang je met automatisering dan mensen uit jouw team? Nee! Door automatiseringssoftware in te zetten zorg je er juist voor dat je met jouw team effectiever en efficiënter kan werken. Je neemt terugkerende handelingen uit handen van medewerkers, zodat zij zich kunnen focussen op andere taken.


Foto Noraly Prins - Medewerkers InControl
Foto Mederwerkers InControl

Wat kan je automatiseren in een bedrijf?

Je kunt alle terugkerende routine handelingen automatiseren. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan  factuurverwerking of ander administratief werk. Maar ook werkzaamheden in het magazijn zijn zeer geschikt om te automatiseren.

Wanneer kan je een proces automatiseren?

Zodra bedrijfsinformatie en -processen gedigitaliseerd zijn, is het mogelijk om processen automatisch te laten verlopen. Bij het digitaliseren van informatie kun je denken aan het informatie zoals artikelnummers, werkbonnen en klantgegevens. Een voorbeeld van het digitaliseren van bedrijfsprocessen is het digitaal invullen en verzenden van een order. Hierbij gaat het om de digitale verwerking en uitvoering van de bedrijfsinformatie. 

Foto Harro Prins
Foto Chris Timmerman

Wat zijn de voor- en nadelen van automatisering?

Het nadeel van automatiseren? De software verandert een bedrijfsproces en dat is vaak even wennen. Er zit dan ook een grote winst in het goed voorbereiden en begeleiden van deze veranderingen. Eenmaal gewend wil je echter gegarandeerd niet meer anders. Voordelen van automatisering zijn namelijk onder andere dat het de foutkans verlaagt, tijd en kosten bespaart en dat het sterke USP's oplevert voor jouw bedrijf. Met automatisering heb je een voorsprong op concurrenten. 

Wat is een voorbeeld van automatisering?

Een klant verstuurt digitaal een order naar jouw bedrijf. De automatiseringssoftware ziet deze order, herkent automatisch belangrijke gegevens en importeert deze in het administratiesysteem. Vervolgens stuurt de software de order door naar het magazijn. De software creëert hiervoor de meest efficiënte looproute en toont deze op de scanner van de orderpicker. De magazijnmedewerker loopt de route, scant de artikelen van de order en print daarna de automatisch gegenereerde verzendlabel uit. Het systeem meldt de zending automatisch aan bij de transport, zodat deze dezelfde avond nog wordt opgehaald. De volgende werkdag heeft deze klant zijn order foutloos ontvangen.  

Bekijk hier meer voorbeelden van automatisering

Foto Orderpicker Jollein