Ben jij aantrekkelijk voor personeel?
Mar132023

Ben jij aantrekkelijk voor personeel?

“2022 was het jaar van het personeelstekort en ook in 2023 blijft het krap”, zo duidt de titel van het NOS artikel begin dit jaar. Een bijkomende trend van het personeelstekort is dat veel mensen wisselen van werk (jobhoppen). Er ligt dus een grote uitdaging voor de organisaties om hier op in te spelen. Hoe behoud jij jouw werknemers? Hoe trek je personeel aan? Onze collega Harro Prins deelt vijf tips.

1. Concurreer met innovatie

De meest aantrekkelijke bedrijven voor werknemers? Dat zijn innovatieve bedrijven. Met innovatie blijf je jouw concurrenten een stap voor én ben je aantrekkelijk voor personeel. Snelheid is misschien wel één van de belangrijkste factoren voor innovatie. Real-time data maakt het mogelijk om snel en onderbouwd bedrijfsbeslissingen te maken.

2. Concurreer met duurzaamheid

Naast innovatie is ook duurzaamheid een steeds belangrijkere maatstaaf voor werknemers. Samen verantwoord ondernemen. Waar kan jouw bedrijf beginnen? Richt de werkstromen bijvoorbeeld zo in dat jullie organisatie nog in 2023 volledig papierloos kan werken

3. Verhoog salarissen

De meest genoemde reden voor het wisselen van baan? Een hoger salaris. Met automatiseringssoftware bespaar je op korte termijn al geld dat jij kunt investeren in jouw personeel.

4. Zet je personeel effectiever in. 

Ordernummers en gegevens overtypen, verzendlabels aanmaken en ga maar door... Slechts weinig mensen worden echt gelukkig van zulke routinematige taken. Jouw personeel heeft toch meer potentie?! Ze zitten boordevol onbenutte creativiteit. Laat daarom software de terugkerende taken uitvoeren en zet je personeel effectiever in. Laat hen bijvoorbeeld adviseren of klantrelaties onderhouden. Geen software kan dit werk vervangen! Daarnaast bespaar je ook nog eens tijd en geld op deze routinematige taken en zijn (menselijke) fouten verleden tijd.

5. Regel bedrijfsprocessen goed in 

Voor veel werknemers is er niks zo frustrerend als ineffectief, inefficiënt en ongestructureerd werken. Laat dit als organisatie dan ook achterwege! Benut software en geef een boost aan je effectiviteit, efficiëntie en structuur. Laat het gras bij de buren niet groener zijn. Vanaf nu ben jij degene met het groenste gras. 😉


Benieuwd wat bedrijfssoftware en automatisering voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem contact met ons op. We denken graag met je mee!

Foto Harro Prins InControl
"Jobhoppen verplicht bedrijven om te concurreren en zich te verbeteren. Anders gaan ze failliet. Het helpt onze economie te moderniseren.” – Arbeidsmarktdeskundige Vrieselaar (bron: EenVandaag)
Foto Mederwerkers InControl - Harro Prins

Misschien ook interessant

Exact SRXP
Apr42024
Blog

Eenvoudig declareren met Exact SRXP

Met dit declaratie programma kun je snel en nauwkeurig declaraties indienen, goedkeuren en verwerken.
De kracht van Samenwerking
Mar52024
Blog

De kracht van Samenwerking

Een cruciaal onderdeel van onze missie is de samenwerking met software-ontwikkelaars.
Optimaliseer jouw Klantbeleving
Feb292024
Blog

Optimaliseer jouw Klantbeleving

Het gebruik van bedrijfssoftware heeft niet alleen voordelen voor de medewerkers, maar ook direct voor de klanten.